top of page

Wat moet er zeker op je geboortekaartje staan?

Bijgewerkt op: 1 apr. 2021

Je hebt 9 maanden de tijd om je voor te bereiden op de bevalling, maar eens het zover is gaat alles ineens snel en durf je al eens iets te vergeten.


Wij zorgen voor een checklist zodat je met een gerust hart je geboortekaartjes kan bestellen!


Hieronder vind je onze checklist met alle zaken die je zeker niet mag vergeten, maar ook met alle zaken die je eventueel kan weglaten.

Je hoeft niet het gewicht, de lengte, het uur van de geboorte of je adres op het kaartje te vermelden. Dat beslis je volledig zelf.

De naam

Uiteraard zet je de naam van jouw kleintje op het kaartje. We krijgen vaak de vraag of de achternaam er ook echt bij hoeft. Onze raad is om de achternaam bij de babynaam of bij de naam van de ouders te vermelden, bij beiden hoeft niet.


Geboortegegevens

De geboortedatum is natuurlijk een must, maar veel mensen kiezen er voor om het gewicht, de lengte en uur van geboorte niet op het kaartje te vermelden. Dat zorgt voor meer witruimte op het kaartje en een strakker design.


Broertjes of zusjes

Als je reeds kinderen hebt is het leuk om deze ook op het kaartje te vermelden. De manier waarop je dit doet, is volledig aan jou. Het kan met een leuk openingszinnetje (Hoera, X krijgt er een zusje bij!) of onder de ouders als 'Broertje of zusje van'.


Gegevens van de ouders

Meestal worden de nummers en het adres van de ouders op het kaartje geplaatst voor bezoek. Bedenk even of er echt iemand is die jullie nummer of adres niet heeft en of het dus echt belangrijk is om dit om het kaartje te zetten?


Babyborrel

Organiseren jullie een babyborrel? Als je iedereen uitnodigt die een kaartje krijgt, kan je dit op het kaartje zelf zetten. Maak je een selectie? Dan is het handig om een apart kaartje te voorzien met de gegevens van de babyborrel op.


Cadeautip

Vrienden en familie geven graag een cadeautje voor jullie ukkepuk. Daarom is het handig om een cadeautip te vermelden. Dit kan aan de hand van een babylijst of het vermelden van een pamperrekening met banknummer.


Extra tekstje

Heb je daarvoor voldoende ruimte, dan kan je eventueel nog een extra tekstje voorzien, vaak in de vorm van een kort gedichtje. Bij kaartjes met een strak design is daar vaak geen ruimte voor voorzien, maar op bijna alle kaartjes is dit wel mogelijk!


Er zijn dus veel mogelijkheden, sommigen houden van less is more, andere houden van tierlantijnjes. Doe vooral waar je zelf zin in hebt!351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page